Günlük Hayatımızın Vazgeçilmezi : TAYT

Günlük Hayatın Vazgeçilmezi Kadın Tayt Modelleri

Günümüzde hemen hemen her kadının üzerinde gördüğümüz hatta tek bir modelini ve rengini de değil belki dolaplarında çeşitli yerlerde giymek üzere renk renk model model yüzlerce çeşidi olan bu taytlar nedir? Günümüz dünyasındaki kadının giyimine kattığı yeni bir algı mıdır? Giyim kültürünü de değiştiren bir parça haline gelmesi nasıl oldu? İşte tüm bu sorularımızın cevabını bugün sizlerle paylaşacağımız blog yazımızda aydınlatacağız.

 

Tayt Nedir?

Çoğu insana ‘Tayt nedir?’ diye sorduğumuzda birçok farklı şekilde tarif ederek cevaplayacağını tahmin edebiliriz. Ancak İngilizceden dilimize geçmiş olan tayt kelimesi ‘sıkı’ anlamına gelir ve kullanım amacını da anlamından da almış olur.

Tayt bacakları sıkı saran bir pantolon türüdür. Sıklıkla likra, naylon, pamuk ve polyster karışımından yapılsa da yün, ipek ve benzeri diğer malzemelerden de yapılabilirler. Taytların kullanım alanları o kadar geniştir ki; günlük kullanımda, spor yaparken, soğuk kış günlerinde, şık bir davete katıldığınızda taytların değişik modellerini kullanabilirsiniz. Değişen dünya koşullarına tabi ki moda akımları ve insanlar da kayıtsız kalmadı. Örneğin kadınlar eski dönemlerde işyerlerine giderken sabah uykularından feragat edip yaklaşık 1 ya da 2 saat hazırlanırlardı. Şimdi ise bu zorlu sürecin yerini giyimi ve kullanımı kolay ürünler almaya başladı. Genellikle ütü gerektirmeyen hatta dikişsiz olan bu ürünlerde kırışma büzülme ve sökülme gibi birçok dert örtbas edilmiş oldu. Dolayısıyla değişen çağda insanlar eski alışkanlıklarını da bırakmaya başladılar. İşte tam bu noktada tayt kadınların neredeyse kurtarıcısı oldu. Çeşitli modellerdeki taytları istedikleri kıyafetlerle kombinleme ve değişik alanlarda kullanma şansları oldu. Hemen hemen her kombin ile uyumlu olan taytlar, kıyafet seçimine verilen gereksiz mesainin de ortadan kalkmasına olanak sağlamıştır. Kışın taytın üzerine bol ve uzun kazaklar tercih edilirken yazın ince tişört yeterli olmaktadır. Taytın altına ayakkabı bulmak da oldukça basittir.

 

Tayt Ne Zaman İcat Edildi?

Ortaçağ’da erkeklerin vazgeçemediği giysilerden olan tayt,1950 yılında ilk kez kadınların dolaplarına girdi. 1980’lerde yükseliş yaşayan tayt, 2006 yılında modacıların yeniden yorumlamasıyla vazgeçilmezlerimizden oldu. Tayt, Ortaçağ’da erkekler tarafından bacakları ısıtmak için kullanılıyordu. Rönesans döneminde kraliyet ailelerinin önde gelen, isimleri, altın iplikler ve değerli taşlarla süslü taytlar giymeye başladı. 1800’lü yıllarda birçok ülkede askerler, tayt giyiyordu. Böylece tayt, 19. Yüzyılda askeri bir üniforma halini aldı. Bu üniforma tercihi İkinci Dünya Savaşı’na kadar devam etti. 1940’larda ABD ordusunu savaşa katılmasıyla birlikte askerler için daha modern üniformalar tasarlanmaya başlandı. İkinci Dünya Savaşı’nın ardından, feminen giyim kodları dikkat çekmeye başladı. Andy Warhol’un ilham perisi Edie Segdwick ve Fransız sinema dünyasının sessiz güzeli Jean Sebekrg, taytı günlük hayatımızın bir parçası haline getirdi. Taytları, tunik ve uzun tişörtlerle kobinlemek 60’lardan kalan bir alışkanlık. Başrolünde Olivia Newton-John’un rol aldığı ‘Grease’ filmi sayesinde, bu efsanevi kombin aklıllarımızda yer aldı. Evet, kısaca taytların nasıl hayatımıza girdiğine değindik ve aslında kullanım amacının çok daha işlevsel olduğunu anladık. Her döneme çeşitli amaçlarla damgasını vuran gerçekten insanların ihtiyaçlarını tamamlamak amacıyla üretilmiş bir giysi olan tayt zaman içerisinde modanın ve ihtiyaçların değişmesiyle vazgeçilmez olmuştur.

 

Tayt Çeşitleri

Tayt çeşitleri; kumaşına, modeline, kullanıldığı yere göre değişkenlik göstermektedir. Burada kısaca Mdz Collection bünyesinde satışa sunduğumuz ürünler üzerinden sizlere bu kategoriyi tanıtacağız.

 

Deri Tayt

Deri suya dayanıklı, rüzgar geçirmez ve bu nedenle rahat ve sıcak tutar. Deri veya deri görünümlü taytlar kendine has tarza sahip kombin parçaları olarak değerlendirilebilir. Gösterişli ya da sade bir kombin yapmak isteyenler için oldukça kullanışlı bir seçenektir. Deri taytları günlük kullanımda sweatshirt, gömlek ya da uzun bluzlar ile kombinleyebilir, gösterişli ve şık bir görünüm elde etmek için ceketlerinizle kombininizi tamamlayabilirsiniz.

Bahar ve Kış aylarının vazgeçilmezi; DERİ TAYT .

Deri taytlar, iç kısımlarındaki kürklü kumaşları sayesinde kışın sizi sıcacık tutarken, rüzgar ve su geçirmezlik özellikleri sayesinde hayatınız kolaylaştıran bir hale geliyor. Bahar aylarında ise nefes alabilen, terletmez yapıları sayesinde aradığınız konforu sizlere sunuyor. Deri veya deri görünümlü taytlar üst giyim il kombinlenebilmelerinin yanı sıra farklı ayakkabı modelleri ile de giyilebilmeleri sayasinde diğer tayt modellerine göre bir adım öne çıkıyor. Deri taytlarınızı mevsimine göre veya bulunacağınız ortama göre uygun ayakkabılar ile tamamlayabilirsiniz. Kışın çizme ya da kısa kürklü botlarla giyebilirken, bahar aylarında günlük kullanımda spor ayakkabıyla veya babetle bir uyum yakalayabilir, şık bir stiletto ile kombininizi tamamlayıp gösterişli bir imaj elde edebilirsiniz. Mdz Collection olarak, her zaman şıklığınıza şıklık katacak deri taytlarımızı farklı renk ve model seçenekleriyle sizler için özel olarak ve titizlilkle üretiyoruz. Mdz Collection deri taytlarını zevkle giyecek ve hiç üzerinizden çıkarmak istemeyeceksiniz. Katalog için bknz. mdzcollection.com/kadin-tayt-modelleri

 

SEAMLESS Tayt

Dikişsiz örgü teknolojisi ile üretilmiş tayt ürün gruplarına verilen addır. Seamless taytlar genellikle spor yaparken ve yoga yaparken kadınların tercih ettiği bir ürün grubudur. Mdz Collection olarak seamless teknolijisi ile ürettiğimiz taytları sitemiz üzerinden siz değerli müşterilerimize sunmuş bulunmaktayız. Katalog için bknz. : www.mdzcollection.com

 

Disko Parlak Tayt

Feminen görünümde zirve yapan parlak taytlar, moda dünyasını son dönemlerde popülerliğini koruyan en cesur kadın giysilerinden biri. Canlı, parlak renkleriyle anında dikkat çekiyor, dış görünümün odak noktası haline geliyor ve tam bir rahatlık sunuyor. Tahmin edeceğiniz üzere ‘disko taytı’ ismini ışıldayan renklerinden alıyor. Disko topu gibi yanar döner göz alıcı renklere sahip olan bu parlak taytları, klasik taytlardan ayıran tek özelliği ışıldayan renklere sahip olması. Mdz Collection’un koleksiyonunda yer alan disko parlak taytla kemerlerinin inceliğine ve renklerine göre kategorize edilmiştir. Özenle üretilen Mdz Collection’un disko parlak taytları en hızlı ve titizlikle paketlenerek siz değerli müşterilermize ulaştırılmaktadır. Katalog için bknz. www.mdzcollection.com Evet, bu yazımızda sizlere kısaca taytın tanımını, tarihçesini, kullanım alanlarını ve sitemizde bulunan taytlardan yalnızca üç kategoriyi (Deri tayt, seamless tayt, disko parlak tayt) ele aldık. Gelecek haftaki yazımızda www.mdzcollection.com ’un diğer kategorilerine göz atarak sizlere hem ürünler hakkında kısa bilgiler sunacağız hem de kataloğu tanıtacağız.

Bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.. www.mdzcollection.com

Etiketler: kadın, tayt, model
Mart 09, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR